Zonnepalen plaatsen: kies de juiste partij

Bij Zonnepanelen Aansluiten (ZA) wordt ons vaak gevraagd waar men zonnepanelen kan kopen. Wat men echter bedoelt is: wie kan er zonnepanelen op mijn dak plaatsen? De aanschaf gaat namelijk meestal gepaard met het aansluiten van de panelen.

Over het algemeen koop je namelijk niet rechtstreeks je zonnepanelen. In plaats daarvan werken de meeste eigenaren van woningen of bedrijfspanden met installatie specialisten. Bijvoorbeeld met de gecertificeerde monteurs van ZA. Naast het installeren leveren zij de zonnepanelen en de benodigde apparatuur op je adres. Wel zo makkelijk!

Je kunt het vergelijken met het laten vervangen van een cv-ketel. Die komen namelijk ook niet direct van de leverancier, maar worden eerst overgedragen aan loodgieters bij jou in de buurt. Vervolgens monteren ze de ketel op een veilige en specialistische manier. Voor zonnepanelen werkt het precies hetzelfde. Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar dan moet je wel zeker zijn van je zaak. Onze medewerkers hebben bijvoorbeeld een langdurige training achter de rug voordat ze überhaupt daken betreden om zonnepanelen te plaatsen.

Zoek een lokale en professionele monteur in de buurt

Per stad en per regio zijn er nog wel eens wettelijke verschillen die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Om verwarring en teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om na te vragen of de partij waarmee je in zee gaat de regelgeving in jouw omgeving kent. Voor zonnepanelen kan dit in Utrecht bijvoorbeeld anders zijn dan in Maastricht of Amsterdam.

Sommige partijen, zoals ZA, werken door heel Nederland en hebben daarom de ervaring om hier goed mee om te gaan. Toch is het altijd belangrijk om dit allemaal even goed door te nemen. Zonnepanelen plaatsen is nu eenmaal geen kleine investering, dus het is raadzaam om het in één keer goed te doen.

Daarnaast moet je rekening houden met het type ondergrond waar je de zonnepanelen wil laten installeren. Gaat het bijvoorbeeld om een gevel, een plat dak of juist een scheef dak? Niet elke partij heeft de juiste gereedschap en expertise om zonnepanelen op elke denkbare plek te kunnen plaatsen. Het is dus aan jou om te peilen of ze je genoeg vertrouwen kunnen geven dat het allemaal goed komt.

Doe onderzoek naar het merk van de zonnepanelen

Heel verrassend voor zo’n grote investering, maar er zijn veel mensen die weinig waarde hechten aan het merk van de zonnepanelen. Vaak wordt er alleen gekeken naar de offerte prijs en gaat men akkoord met de goedkoopste aanbieder.

Pas later beseffen de klanten dan vaak dat ze zonnepanelen hebben gekregen met slechte garantievoorwaarden of zelfs van slechte kwaliteit. Nee, dat gaat jou niet gebeuren. Doe zelf een beetje onderzoek op het internet en schrijf een paar namen op van merken die je betrouwbaar overkomen.

Zo weet je zeker dat je aan het einde van de rit de juiste prijs betaald voor de meest efficiënte zonnepanelen binnen je budget.

Tot slot, kies een zonnepanelen bedrijf waar je een fijn gevoel bij krijgt. Eentje waar je op durft te vertrouwen!