Zonnepanelen Verzekeren

Meer en meer mensen zien in dat een investering in zonnepanelen zichzelf zeker terugbetaald in de toekomst. Toch zijn er situaties waarin het interessante terugverdienmodel van zonnepanelen gehinderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, extreme weersomstandigheden of brand. Uw zonnepanelen verzekeren is daarom wellicht aan te raden om problemen in de toekomst tegen te gaan.

Wat wij doen?

Wij zorgen voor professioneel advies bij het afsluiten van een zonnepanelen verzekering.

Ervaringsdeskundigen

Wij werken al gedurende lange tijd samen met verzekeringsmaatschappijen om de beste keuze te bepalen voor onze klanten.

Direct contact opnemen

06 48 45 58 35

Dekt uw bestaande verzekering zonnepanelen?

Verzekering voor zonnepanelen afsluiten

Voordat u overgaat tot het afsluiten van een specifieke verzekering van zonnepanelen is het raadzaam om even na te gaan bij uw bestaande verzekeringen of deze niet al enigszins gedekt worden. Neem vooral de tijd om contact te zoeken zodat u goed op de hoogte bent. Uit ervaring weten wij dat veel verzekeringen bepaalde omstandigheden wel dekken en andere niet.

Het heeft namelijk ook te maken met uw woonsituatie; de regels zijn namelijk anders voor bijvoorbeeld huurhuizen, koopwoningen en type daken.

Vooral bij een plat dak is het verstandig om na te gaan of uw zonnepanelen gedekt worden door de verzekering voor diefstal.

Bent u in bezit van het huis? Neem dan contact op met uw opstalverzekeringmaatschappij.

Utrecht

Wat zijn de voordelen van zonne-energie opwekken?

We weten inmiddels dat de energierekeningen jaarlijks steeds weer omhoogschieten. Dat is dan ook de reden waarom steeds meer huishoudens voor zonnepanelen kiezen om zelf energie op te wekken.

zonnepanelen ja of nee

Veel gemaakte fout omtrent zonnepanelen

Het is een veelvoorkomende misvatting dat de zonnepanelen geen energie opwekken als de zon niet schijnt. Zelfs met de schaarse hoeveelheid aan zon in Nederland krijgt u met de panelen ontzettend veel energie binnen.

zonnepanelen prijs

De cijfers liegen niet

Er zijn in 2018 ruim 5 miljoen zonnepanelen bijgelegd. Naar verwachting worden dat er nog veel meer in 2019. Zowel woonhuizen als bedrijven lijken de weg naar duurzame energie steeds vaker te vinden. Een goede trend wat ons betreft!

 • Professionele installateurs

  Wij installeren de zonnepalen voor een optimaal rendement.

 • Scherpe prijzen

  Wij gaan bij u aan de slag voor een eerlijke en transparante prijs.

 • Heerlijk snel

  Wij monteren de zonnepanelen binnen no-time. Verduurzamen hoeft niet lang te duren.

 • Deskundige hulp

  Wil je meer weten over het reinigen of verzekeren van je zonnepanelen? Wij helpen u graag.

Verzekeren van zonnepanelen op een plat dak duurder

Wij krijgen vaak de vraag waarom het verzekeren van de zonnepanelen op een plat dak duurder is dan op een schuin dak. Dit komt vooral door de montage van de panelen: op een plat dak zitten de zonnepanelen namelijk minder stevig vast.

Dit zorgt ervoor dat de kans op diefstal hoger is en zolang alleen de zonnepanelen worden meegenomen wordt de schade niet gedekt.

Laat uw investering in zonnepanelen dus niet onbeschermd en investeer in het geval van een plat dak in een goede verzekering.

verzekeren van zonnepanelen op een plat dak duurder
zonnepanelen verzekeren tegen natuurrampen

Zonnepanelen verzekeren tegen natuurrampen

Schade door slechte weersomstandigheden in Nederland wordt meestal niet gedekt door normale verzekeringen. Door de positie van de zonnepanelen op het dak is de kans echter wel aanwezig dat een flinke hagelstorm of bliksem kapotte apparatuur achterlaat.

Bij het uitzoeken van een verzekering is het dus verstandig om in zee te gaan met een verzekeraar die ook deze kosten dekken.

Professionele hulp bij het uitzoeken van een goede zonnepanelen verzekering

Het aanschaffen en aansluiten van zonnepanelen in Utrecht breidt zich ieder jaar flink uit. Toch staat het hele concept nog enigszins in de kinderschoenen. Zo ook met het verzekeren van de zonnepanelen.

Doordat wij dagelijks met zonnepanelen en klanten bezig zijn, hebben wij een goed beeld van wat daadwerkelijk de risico’s zijn bij het plaatsen van de panelen.

Wij kijken naar uw woonomstandigheden en geven daarop advies voor een bepaalde zonnepanelen verzekering.

De meeste klanten raden wij de volgende verzekeringen aan:

 • Zonnepanelen verzekeren Univé
 • Zonnepanelen verzekeren Nationale Nederlanden
 • Zonnepanelen verzekeren Interpolis

In bepaalde gevallen sluiten deze verzekeringen echter niet goed aan op bijvoorbeeld een opstalverzekering. In dat geval kijken we met u verder en zoeken we een andere geschikte en betrouwbare verzekeraar.

zonnepanelen verzekeren unive
zonnepanelen verzekeren interpolis
zonnepanelen verzekeren nationale nederlanden

Zonnepanelen verzekeren?

Een investering in zonnepanelen gaat ook gepaard met mogelijke risico’s. Bij Zonnepanelen Aansluiten Utrecht kunt u gemakkelijk de beste opties voor een goede verzekering ontdekken.

address:

Utrecht

phone:

0648455835

Navigatie

© Zonnepanelenaansluiten. Website laten maken? Organic Media